Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Ένας αφυπνιστής...

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι διαφορετικοί.Αντισυμβατικοί σε όλα.Αντισυστημικοί.Αντιδραστικοί μα όχι αντι-ανθρωπιστές.

Ο Ρένος Αποστολίδης υπήρξε δάσκαλος(κυριολεκτικά και μεταφορικά) για αρκετούς ανθρώπους,πράγμα το οποίο γνωρίζω από προσωπική πείρα

Δεν είχα την τύχη να τον γνωρίσω παρά μόνο μέσα από τις εκπομπές του που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.Η αρχική μου εντύπωση ήταν πέρα για πέρα αρνητική καθώς είχα(και έχω)μια τάση να μην συμπαθώ εκείνους που εστιάζουν στα κακώς κείμενα,εκείνους που κριτικάρουν,εκείνους που οργίζονται.

Όμως,καθώς περνούσε ο καιρός συνειδητοποιούσα πως ο λόγος του Αποστολίδη ήταν κάτι πολύ παραπάνω από όλα αυτά.Η σκέψη του ήταν διαφορετική και ο τρόπος του φυσικά ευθύς και άμεσος χωρίς να κολλάει σε κοινωνικά προσχήματα του status quo.Σταδιακά,το σφίξιμο στο στομάχι που ένιωθα με την κριτική του,μεταλλάχθηκε.Άρχισα να καταλαβαίνω.

Να καταλαβαίνω πως εκείνος ο άνθρωπος οργιζόταν επειδή νοιαζόταν.Μιλούσε όχι απλά για να μιλάει αλλά για να ακουστεί στις συνειδήσεις των ανθρώπων.Έγραφε για να τρυπώσει μέσα στα ενδότερα της ψυχής και να της βάλει φωτιά,την φωτιά που ο ίδιος είχε μέσα του για παιδεία,πνευματική μόρφωση,αλλαγή πρώτα απ'όλα εσωτερική και μετά εξωτερική.Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το βίντεο που παρατίθεται.Τα λόγια του είναι πιο επίκαιρα από ποτέ σε μια Ελλάδα που έχει χάσει τον εαυτό της εδώ και καιρό.Αξίζει να τον ακούσουμε.Όχι με τα αυτιά μας μα με την συνείδησή μας.Πιθανότατα έτσι θα το ήθελε και ο ίδιος(που θα οργιζόταν αν διάβαζε αυτό το αφιέρωμα αλλά χαλάλι του,του αξίζει του ίδιου να ακουστεί και να διαβαστεί γι'αυτό κάντε έναν κόπο να τον ψάξετε,ιδιαιτέρως μέσα σας).

''Κ' ἐγώ, ἀπὸ τὴν πλευρά μου, πιστεύω πὼς ὅ,τι λέω πάει στὸ βάθος τῶν συνειδήσεων -κάποιων συνειδήσεων- καὶ δημιουργεῖ κριτήρια,στὰ ὁποῖα δὲν ἀντέχει ἡ πολιτικὴ ἀνουσιότητα καὶ κενότητα τῶν φορέων καὶ τῶν κομμάτων καὶ τῶν παρατάξεων καὶ τῶν σχημάτων τοῦ Κονφόρμ! Πιστεύω, ἐντέλει, πὼς λίγο ἀκόμα, ὄχι πολύ, θὰ χορεύουν στὸν Τόπο μας τὶς γελοῖες πολιτικὲς καντρίλλιες τους οἱ κενοί, γιατὶ θὰ ξυπνήσῃ,θὰ ξυπνήσῃ φοβερά, μήν πλανιέστε, ὁ Λαός αὐτός... Ἐγὼ πάντως καὶ θὰ πεθάνω ἀκόμα, ἀλλὰ θὰ κάνω τὸ πᾶν γιὰ νὰ τὸν ξυπνήσω, νὰ τὸν ξεσηκώσω! ''

Ρένος Αποστολίδης

Καλό ξημέρωμα!



                                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου