Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Το κελάρι της τέχνης

 Το διαδίκτυο ξεκίνησε μια παγκόσμια επανάσταση στη ζωή μας.Έδωσε ''φωνή'' σε εκείνους που παλεύουν να ακουστούν κάνοντας την ζωή μας ομορφότερη.Μια τέτοια φωνή που εκφράζει μια χρωματιστή επανάσταση, πνευματική και ουσιώδης είναι το Art Cellar.

Οφείλω να είμαι ειλικρινής.Η τέχνη είναι κάτι μαγικό,κάτι που αγγίζει και ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας και γεμίζει με χρώματα,ιδέες και όνειρα την καθημερινότητά μας.Προσωπικά όμως,δεν έχω ασχοληθεί αρκετά με την τέχνη,τουλάχιστον όσο θα ήθελα.Εκεί όμως μπαίνει το Art Cellar.Μπορεί από τέχνη να μην ξέρεις πολλά,όμως (προσωπικά πάλι) η τέχνη δεν έχει να κάνει τόσο με την γνώση όσο με το συναίσθημα που σου δημιουργεί.Μια...μικρή δόση αρκεί για να ενεργοποιήσει το μέσα σου!

Με μικρές,ευφάνταστες και γεμάτες ουσία δόσεις,οι άνθρωποι του Art Cellar καταφέρνουν μέσα από τον ιστότοπό τους να συμπυκνώσουν ό,τι έχει να κάνει με την τέχνη και τον πολιτισμό δίνοντας σε όλους,ενδιαφερόμενους και μη,την δυνατότητα να περιηγηθούν στο κελάρι τους και να γεμίσουν το μέσα τους με πράγματα που παραμένουν επίκαιρα και αναγκαία μέσα από την μακραίωνη ιστορία της τέχνης:την ζωηράδα,τα χρώματα,την μαγεία και το φως.

''Στην αρχή ήταν η ιδέα-θεμέλιο : «Πόσα λίγα χρειαζόμαστε για την ευτυχία! Τον ήχο ενός αυλού… Χωρίς τη μουσική θα ταν η ζωή ένα λάθος» (Νίτσε, «Το λυκόφως των ειδώλων») Μετά ήταν η πράξη-στόχος : η δημιουργία του The Art Cellar ! Και τέλος ο σκοπός : να προβάλουμε την άποψη πως διασκέδαση είναι και η αναζήτηση της γνώσης, και η διάχυση των πληροφοριών, και η επικοινωνία ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα, και η ανταλλαγή απόψεων, και όσα η χαρά της γνώσης επιτρέπει !''

(Από την περιγραφή του ιστοτόπου).

Καλό βράδυ και καλές περιηγήσεις!


2 σχόλια :